Project DOEN.

Er is een verandering gaande in de wereld van aanbesteden. Een verandering in de manier van samenwerken tussen overheden en aannemers. 

Met het DOEN gedachtegoed daagt de overheid de markt uit om te kiezen voor verandering en samenwerking. Voor écht partnerschap.  Dat betekent openheid en transparantie, een focus op het team en kleur bekennen – ook als het moeilijk wordt. Een inschrijving gaat daarmee niet meer alleen om techniek, maar juist om de mensen achter het project.

WIJ HELPEN DOEN.

CODE GEEL daagt het individu en het team uit om opnieuw te leren samenwerken. We spelen open kaart en triggeren jullie op de inhoud. Stel dat de opdrachtgever vanuit 1 portemonnee wil werken: durven jullie dan te werken met een open boekhouding? Dragen jullie de risico’s samen? Ben je bereid om voor 1 gezamenlijke projectleider te kiezen, ook als dat iemand vanuit de overheid is? Het klinkt zo makkelijk op papier; wij laten jullie zien waar de échte uitdagingen in schuilen.

Met creatieve werkvormen laten we jullie ervaren wat DOEN is. Welke vragen komen naar boven, welke gevoelens roept het op en welk gedrag laten we zien? Zo komen we er samen achter wat het van ons vraagt om die DOEN visie te vertalen naar de eigen ambities.

WAT WE ZOAL DOEN.

DOEN AANBESTEDING

Van een focus op techniek, naar een nieuwe manier van inschrijven gericht op het team. Met de combinatie Strukton-Victor Buyck Staal gingen we de hei op en faciliteerden we intensieve gesprekken over duivelse dilemma’s. Want wat betekent samenwerken met 1 portemonnee? En hoe ga je daar mee om?

Met het team doorleefden we het DOEN gedachtegoed én maakten we het eigen, want samenwerking is voor iedereen, en elk team, anders.

DOEN STATIONSGEBIED ARNHEM

Samenwerken aan dezelfde ambities, én met hetzelfde doel voor ogen. In plaats van het wij-zij denken, staat in dit project het partnerschap centraal, waarbij Opdrachtnemer en Opdrachtgever als één gezamenlijk team opereren. Hoe zet je zo’n opdracht uit in de markt? 

We focussen op een goede interne samenwerking, en bereiden voor op de vorming van een gezamenlijk team met de markt. Daarbij focussen we nu al op intensieve interactie met de markt, maar ook met de buurt, NS, ProRail en de gemeente! 

 

DOEN NIJKERKERBRUG

De aanbesteding en renovatie van de Nijkerkerbrug is gerealiseerd op basis van het DOEN gedachtegoed, een nieuwe visie op samenwerking (corporate story). Een goede samenwerking is voor elk team anders. En bovendien, goed samenwerken lijkt een open deur, maar is vaak moeilijker dan je denkt! 

Samen met Rijkswaterstaat deelden we de geleerde lessen niet alleen in de vorm van een speels boekje, maar hebben we ze ook vertaald naar een kaartspelMet dit DOEN spel activeerden we projectleiders spelenderwijs om zelf aan de slag te gaan met de vraag wat goede samenwerking voor hen, en voor het (project)team betekent.

WAAROM CODE GEEL?

“Ik was zeer positief verrast door het idee van Vitamine C (nu CODE GEEL) om, naast een boekje, ook een spel te ontwikkelen. Dankzij de creatieve en energieke samenwerking met hen hebben we nu een professioneel kaartspel dat teams aan het denken zet. Het activeert teams om zelf aan de slag te gaan met onze geleerde lessen. Een mooie bijdrage aan het verbeteren van de samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector!”

Marlotte Koster
Projectmanager DOEN Nijkerkerbrug
Rijkswaterstaat

PARTNERS.