Hoe stimuleer je medewerkers om innovatiever te zijn?

Het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van alle rijkskantoren en -gebouwen, wilde het innovatievermogen in de organisatie zichtbaar maken en innovatief gedrag stimuleren. Vanuit die ambitie ontstond de vraag naar inzicht: Hoe innovatief zijn we als organisatie? Welke kansen voor innovatie zijn er? Hoe maken we innoveren onderdeel van ons dagelijkse werk? CODE GEEL ontwierp een traject waarin interne communicatie, community management en gedragsverandering bij elkaar kwam.

CODE GEEL virtual reality

Virtual reality Gamification

Hoe worden innovaties in de vastgoedbranche toegepast? Om de kracht van innovatie te ontdekken, ontwierpen we een virtual reality van het kantoor van de toekomst. Innovaties kwamen hier digitaal tot leven. Spelenderwijs word je uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar de verschillende innovaties in het gebouw en te ontdekken waarom en hoe ze worden toegepast.

Online Toolbox

Als collega’s geïnspireerd zijn om te innoveren, hoe weet je dan waar en hoe je moet beginnen? Een online toolbox hielp collega’s stapsgewijs om de innovatiekracht in de praktijk te brengen. Van idee en efficiëntieberekening naar monitoring en resultaat! Door het proces te faciliteren, geven we innovatieve ideeën kans om te groeien en verder te ontwikkelen.

CODE GEEL Toolbox

Project in de spotlight

Project DOEN koos voor een gewaagde, innovatieve manier van aanbesteden: zij kijken naar de samenwerking tussen de teams in plaats van de kosten en het contract. In een korte documentaire vertelde het projectteam open over de uitdagingen, fouten en successen die zij hebben meegemaakt. Een eerlijk verhaal over innovatiekracht.

Innovatie challenge

Hoe activeer je collega’s om daadwerkelijk te gaan innoveren? Wij introduceerden de Innovatie challenge! Collega’s nomineerden ruim 30 innovaties, van nieuwe technologieën tot samenwerkingsvormen of procesverbetering, voor de eerste Innovatieprijs in 2018. Inmiddels jaarlijks helpt de Innovatie challenge de organisatie om innovatie zichtbaar te maken, het belang van innovatie te onderstrepen en innovatief gedrag te stimuleren en belonen.

Gedragsverandering

HUIDIG GEDRAG

Ontdekken

Faciliteren

Activeren

GEWENST GEDRAG

INNOVATIEF GEDRAG

Uitreiken innovatieprijs

Bekijk hoe het Rijksvastgoedbedrijf het gewenste innovatieve gedrag stimuleerde met de expositie en uitreiking van de Innovatieprijs.

Scroll naar boven