Verandercommunicatie

Je hebt vast een ontzettend goed idee om de organisatie te verbeteren of te veranderen. Waarom doet iedereen niet van zelf mee? 

Een verandering slaagt alleen als er draagvlak is. Met verandercommunicatie helpen we verandermanagers om een helder verhaal te vertellen, maken we weerstand bespreekbaar en activeren we collega’s om mee te doen. 

Gedragsverandering gewoon doen

In veel organisaties is verandering continu onderwerp van gesprek. Er worden veranderscenario’s uitgedacht en plannen geschreven, maar een cultuurverandering realiseer je alleen als je dagelijks kleine stappen zet. Gewoon beginnen dus!

Hoe gaan we te werk

Veranderen van binnenuit is lastig. Mensen hebben van nature weerstand tegen vernieuwing. Code Geel, verandercommunicatie en training, staat voor transparante communicatie gedurende het verandertraject. We faciliteren de spanningsvolle dialoog. We trainen medewerkers om zelf te kunnen veranderen, zodat de verandering van binnenuit kan groeien.

Proces

We bespreken de bestaande veranderstrategie met de opdrachtgever en de medewerkers. Zo ervaren en ontdekken we de huidige organisatiecultuur. We vertalen de strategie in vier stappen naar heldere communicatie en gedragsinterventies.

Gedragsinterventies

We betrekken en activeren medewerkers met creatieve gedragsinterventies. Zo maken we ze bewust van de huidige cultuur en laten we zien wat er nodig is voor verandering.

Communicatie is de eerste stap naar verandering.

Code-Geel-Project-innovatie expositie

Innoveren kun je leren

Het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van alle rijkskantoren en -gebouwen, wilde het innovatievermogen in de organisatie zichtbaar maken en innovatief gedrag stimuleren. Code Geel ontwierp een traject waarin interne communicatie, community management en gedragsverandering bij elkaar kwam.

in gesprek over kunst en gedrag

Ter afsluiting van een meerjarig veranderprogramma en de fusie tussen de Inspectie Gezondheidszorg en de Inspectie Jeugdzorg,  vertaalden we gedrag naar beeldende kunst. Projectleiders en kunstenaars visualiseerden de geleerde lessen. De kunst maakte gedrag continu onderwerp van gesprek. Code Geel initieerde en faciliteerde het concept om  de projectorganisatie en lijnorganisatie met elkaar te verbinden. 

Code-Geel-Project-Kunstexpositie

Code Geel geeft jouw collega's het podium en de tools om zelf te veranderen

Wij zijn communicatieadviseurs voor verandering. We helpen verandermanagers om effectief te communiceren en de veranderbeweging te activeren.

Scroll naar top