ZE ONTRAFELT EN VERHELDERT: DIT IS CODE MERIT

“PUZZELSTUKJES VERZAMELEN EN DAN AAN DE SLAG: DAAR KRIJG IK ENERGIE VAN!”

CODE GEEL krijgt een boost met Merit als interim manager. Deze energieke ondernemer versterkt ons tijdelijk, en daar hebben we geluk mee. Helderheid scheppen is haar kracht, en ze tovert ideeën om tot gerichte acties: maak kennis met Merit!

Na haar afstuderen, deed Merit haar eerste projecten bij Jonge Honden. “Ik zag daar alleen maar leuke mensen die veel plezier hadden in hun werk: dat wilde ik ook!” Net als Merits bachelor Liberal Arts and Sciences, bood Jonge Honden een soort proeverij. Dit keer op werkgebied. “Het werk was super breed, ik deed veel ervaring op. Op een gegeven moment kreeg ik tijdens die proeverij de smaak te pakken: de veiligheidssector trok me het meest. De mensen in de sector zijn gedreven en betrokken, er is veel te doen, en het is zinvol werk.”

Merit

“Ik vind het leuk om mensen in beweging te krijgen en werk te optimaliseren”

Duidelijkheid duurt het langst 

“Na mijn tijd bij Jonge Honden werkte ik voor de Politie voor een verandertraject. Dat ging over huisvesting. Zeker tijdens de pandemie was dat interessant: hoe blijf je op afstand in verbinding? Ook gaf ik teamcoaching. Ik hou me graag bezig met de menselijke kant van bedrijfsvoering. Ik vind het leuk om mensen in beweging te krijgen en werk te optimaliseren. Kan het beter? Kan het simpeler?”

Om te komen tot optimaliseren, moet je zaken eerst uitpluizen. “Eerst puzzelstukjes verzamelen door goede vragen te stellen, om daarna een plan te maken. Zo kan je dingen verhelderen en verbeteren. En duidelijkheid duurt het langst is mijn motto, zeker in werk!” Met dat uitgangspunt helpt Merit organisaties met haar onderneming Unravel.

De stap naar geel

Verhelderen en optimaliseren doet Merit de komende tijd onder andere bij CODE GEEL. Een spontane, maar goede stap. “Ik kende Cherique van een eerdere opdracht. Toen ze vroeg of ik CODE GEEL tijdelijk wilde managen in haar afwezigheid, zei ik heel snel ja. Ik luister naar mijn onderbuikgevoel, en had er onwijs veel zin in.”

“Ik hoop dat ik CODE GEEL een duwtje in de richting naar duurzame groei kan geven. Tegelijkertijd vind ik het gaaf om hier meer te leren over verandercommunicatie als vak. Zelf heb ik meer ervaring met project- en verandermanagement, dus de focus op communicatie is leerzaam voor mij.”

“Leuk is het begin van goed, dus als ik ergens goed in wil worden moet ik het leuk vinden”

Gevoel is voor Merit een goede raadgever. “Ik volg altijd mijn hart. Leuk is het begin van goed, daar geloof ik heel erg in. Ik wil goed worden in wat ik doe, en dat betekent dat ik hetgeen wat ik doe leuk moet vinden. Je wordt ook niet goed in gitaar spelen als je het stom vindt, want het kost veel tijd en energie. Ik vraag me altijd af: word ik hier enthousiast van? Kan ik hier beter in worden? En kan de organisatie waarvoor ik werk hier beter van worden?”

Groeien als professional

Merit vertelt over een grote persoonlijke verandering op werkgebied. “Voor mij was dat de groei naar het vertrouwen in mezelf als professional. Het verschil tussen hoe ik was als beginner, en de ervaring en kennis die ik nu meebreng. Dat heb ik onder andere te danken aan professionals die al meer werkervaring hadden. Met hen samenwerken, en het vertrouwen krijgen van bijvoorbeeld opdrachtgevers, zorgde ervoor dat ik kon groeien.”

Dat gebeurt niet van de één op de andere dag. “Die verandering is ook niet echt waarneembaar. Opeens sta je lekker voor een groep. Opeens weet je hoe je een moeilijk vraagstuk zou aanpakken.”

Continue verandering

“Ik hoop dat verandering en ontwikkeling in werk nooit stopt. Dat is volgens mij ook een groot deel van werkplezier: blijven leren, om uiteindelijk ergens heel goed in te worden. Meesterschap ontwikkelen.”

“Specifieker zou ik mijn focus nog meer willen aanscherpen op thema: veiligheid. Ik hoop dat ik de komende vijf jaar nog meer zinvol werk mag doen. Bijdragen aan de veiligheid in Nederland, of in de wereld. Het helpt om te kiezen voor een richting, maar ik denk dat er altijd ruimte is om een gekozen koers weer te veranderen.”

Welkom Merit! We zijn blij om samen met jou GEEL te laten groeien!

Scroll naar boven